Javítsa kenyere min?ségét

A TTT-termékek tiszta speciális hőkezelési eljárásnak alávetett búzából, rozsból, árpából vagy zabból készülnek, melynek eredményeképpen számos előnyös és hasznos jellegzetességet nyertek.Mivel a mesterséges adalékanyagok (E-számok) nem szerepelnek a címkén, ezek a termékek sokkal puhábbak, hosszabb ideig maradnak frissek, és megnövelik a kész kenyér szavatossági idejét.

 

A TTT-termékek olyan hozzávalók helyettesítésére is alkalmasak, mint a guargumi, vital glutén, enzimek (amilázok), előkocsonyásított búzaliszt, hidegen duzzadó keményítő, rostos hozzávalók, tej stb. A meglévő receptben ? ehelyett a kenyér minőségét javítják a teljesen természetes anyagok.

Egyedi folyamat

A TTT-eljárás teljesen természetes a gabonafélék hőkezelésében, amelynek során vegyi vagy egyéb adalékanyagokat nem használnak a nyersanyagok feldolgozásakor. Az eljárás nevében található három T a következő szavak svéd megfelelői:

  • idő
  • hőmérséklet
  • nyomás (Tryck)

Ha gabonaféléken alkalmazzák, azok a kihűlés során felduzzadnak, és nem igényelnek további feldolgozást a pékségben.A TTT-eljárással feldolgozott termékek mikrobiológiai állapota kedvezőbb.

Termékminoség

A TTT-termékek négyféle gabonaféléből készülnek: búzából, rozsból, árpából és zabból, és háromfajtájuk kapható:

  • liszt (M160 utótag) 0,16 mm
  • dara (G1500 utótag) 1,50 mm
  • töret (S3000 utótag) 3,00 mm

A terméktől függően a eltarthatósági idő 6 hónaptól (liszt esetében) egy évig terjed (dara és gabona esetében). Mindegyik termék alapja tiszta zöldség, és mentesek a génmódosított alapanyagoktól. Ezenkívül, egyikük sem morzsálódik és mentes az enzimműködéstől.

Időmegtakarítás

Az előállítás során egyszerűen takaríthat meg időt is, mivel nincs szükség előfőzésre és az azt követő hűtési idő is kiesik ? a magvak hőkezelése a TTT-eljárás során már megtörtént. Csupán az S3000-termékek esetében van szükség egy viszonylag rövid áztatásra (2 órára az akár 20 órás áztatási idő helyett). A G1500-termékeket nem szükséges áztatni, közvetlenül is belekeverhetők a tésztába.

Egyszeru kezelés

A TTT-termékek nagy mértékű vízmegkötési képességüknek köszönhetően meglágyítják a tésztát, ami kevésbé ragad, így kezelése is könnyebb a sütés során. A kézi előfőzés következtében a tészta állaga gyakran eltérhet. TTT-termék alkalmazása esetén a tészta állaga egységesebb lesz, ami megkönnyíti a tészta kezelését is.

Nagy vízmegköto képesség

A TTT-termékek igen nagy vízmegkötő képességgel rendelkeznek, akár saját tömegük 2 - 2,5-szeresét is megköthetik. Mivel nagyobb mennyiségű víz megkötése játszódik le, a kész kenyér puha és nedves marad, és kevésbé morzsálódik. Ennek megfelelően a kenyérben végbemenő érési folyamat (dohosodás) sem lesz olyan gyors.

A tészta több vizet képes befogadni, ha TTT-termék hozzáadásával készül, és ennek eredményeképpen a tészta minősége is jobb lesz.

A megnövekedett víztartalom következtében a mikrohullámú sütőben felmelegített mélyhűtött termékek minősége is javul. A kenyérben több vízmulekula vibrál, aminek következtében kevésbé fog morzsálódni hosszabb ideig őrizve meg frissességét.

Egészségügyi vonatkozások

A magvak növényi keményítőt tartalmazó szerkezete szinte teljesen változatlan marad a TTT-eljárás alatt, ami a lassú szénhidorgének jelenlétét mutatja. Mivel a kész termék tartalmazza a magvak külső részeit is, a természetes ásványok és vitaminok nagy része is megmarad.

Mivel a gabonafélék több zsírt tartalmaznak, mint az egyéb magvak, az 5820 Hafie M160 teljes mértékben helyettesítheti a tejet a receptekben, ami előnyös a laktózérzékenységben szenvedők számára.

Diétás rostok

Ezenkívül, a TTT-termékek fokozzák a kész kenyér rosttartalmát. A G1500- és a S3000-termékek (dara és gabona) esetében az ?egészség-tényező? látható és érezhető is a késztermékben. A TTT-eljárásnak köszönhetően a magvak puhák, könnyen rághatók, így fogyasztása közben a fogak sem sérülnek.

Termékcsalád:

A TTT-termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy természetes úton javítsa kenyere minőségét:

-
Búza
Wheatie
Rozs
Roggie
Zab
Hafie
Árpa
Barlie
M160
Liszt
X
X
X
-
G1500
Granulátum
X
X
-
X
S3000
Töret
X
X
-
X

 


ALKALMAZÁSI TÁBLÁZAT

TTT-termék
Emulgeáló hatás
Javított tészta
Alkalmas tej helyettesítésére
Kihangsúlyozott magvas jelleg és íz
Láthatóan egészséges
Hosszabb ideig marad friss és hosszabb
szavatosság
Wheatie M160
 
 
 
 
 
 
-
 
 
 
Wheatie G1500
-
 
 
-
 
 
 
 
 
 
 
Wheatie S3000
-
 
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
Roggie M160
 
 
 
 
-
 
 
-
 
 
 
Roggie G1500
-
 
 
-
 
 
 
 
 
 
 
Roggie S3000
-
 
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
Hafie M160
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-
 
 
 
Barlie G1500
-
 
 
-
 
 
 
 
 
 
 
Barlie S3000
-
 
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 

Az alább ismertetett irányelvek csak általános javaslatok. Az adott TTT-termék tényleges hatása a recepttől függ.

joomla template 1.6

Pekko Kft.

Ócsai út 1.
H-1239 BUDAPEST

Tel / Fax: +36 1 287 3944
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Web: www.pekko.hu