Nagy teljesítményű emulgeálók

Ezen termékkör csúcsát az alfa-gél emulgeálók képviselik, melyek területén nagy tudásra és sok tapasztalatra tettünk szert mind az ipari, mind pedig a kézműves alkalmazások tekintetében. Kizárólag gondosan válogatott, növényi összetevőket használnak a modern élvonalbeli technológiájú gyártás során.

 

Alfa-gél emulgeálók

Különböző felületaktív anyagokat tartalmaznak, ezáltal biztosítják a lehető legjobb teljesítményt bármely alkalmazásban. Ezen felületaktív anyagok optimális fizikai állapota az alfa fázis, amelyben az emulgeálók közvetlenül a tésztához való hozzáadáskor képesek működésbe lépni.
Ahhoz, hogy az emulgeálók optimális teljesítménye fennmaradjon, nélkülözhetetlen, hogy az aktív alfa-gél fázisban tartsuk őket. Gondos összetételük garantálja, hogy az Aromatic emulgeálói akár egy évig is alfa-gél fázisban maradjanak.

Levegőztetés és a tészta toleranciája

A kész áru kívánt térfogatának elérése érdekében az emulgeáló elősegíti a piskótatészta levegőztetését. Az emulgeálók levegőztetési hatékonysága összetételüktől függően különböző.
Az emulgeálók befolyásolják a habképződést, számos kicsi, azonos méretű levegő-buborékot képeznek. Emulgeálók használata nélkül néhány nagy és instabil, a tésztában egyenetlenül eloszló levegő-buborék jön létre (2. ábra).
Fontos, hogy a tészta elviselje a mechanikus feldolgozást és a hosszabb pihentetéseket a hab struktúrájának megváltozása és a térfogat csökkenése nélkül. Az emulgeálók használata tökéletes tésztát és stabil buborék-szerkezetet biztosít.

Stabilitás a sütés során

Amikor a tészta a sütőben felmelegszik, a sütőpor széndioxidot bocsát ki. A gáz megnöveli a már meglévő levegő-buborékokat (3. ábra). A már eleve nagy buborékok még nagyobbá válnak vagy a tészta felszínére emelkednek, ahol szétpukkadnak. A sütésnek ebben a fázisában az emulgeáló stabilizálja a növekvő buborékokat így a tészta nem esik össze a sütés és a hűtés alatt. Az emulgeáló biztosítja a termék térfogatát és egyenletes morzsaszerkezetét.

Lágyság és frissesség

Magas monoglicerid tartalmuknak köszönhetően az alpha-gél emulgeálók meggátolják a kiszáradást és hosszan megtartják a termékek lágyságát, jó ízét, ?frissen sült? megjelenését. Az emulgeáló hatékonyan működik együtt a keményítővel, ezáltal késleltetve a keményítő visszahúzódását a kész piskótában.

Termékminőség

Köszönhetően az aktív emulgeáló összetevőknek, az emulgeálók használata igen gazdaságos, így alacsony adagolással érhetünk el kitűnő eredményeket. Következetesen magas minőségük egyenletes, megbízható eredményeket és magas költséghatékonyságot garantál.
Az alfa-gél emulgeálók könnyen kombinálhatók folyékony olajjal a növényi zsíradék helyettesítéseként, ami által csökkenthető a transz zsírsavak szintje. Az általunk ajánlott emulgeálóknak már eleve igen alacsony a transz zsírsav szintjük ( ? 1 %).
 Emulgeálóink könnyen használható paszta formában kaphatók. Hogy ipari felhasználóink automatizált gyártásának igényeit is kielégítsük, pumpálható alfa-gél emulgeálókat is kifejlesztettünk. A folyékony állag az emulgeálókat könnyen adagolhatóvá teszi, közvetlenül a gyártási folyamatba kapcsolódva, ezáltal időt takarít meg a gyártási munkafolyamat résztvevői számára is. Mind a paszta, mind pedig a pumpás emulgeálók könnyen feloldódnak a tésztában, így leegyszerűsítik a keverést. Mivel az aktív alfa-gél fázisban lévő emulgeáló közvetlenül a tésztához való hozzáadáskor fejti ki hatását, így a keverési idő ezáltal is lerövidül.

A kiváló piskóták kulcsa ? a tökéletes piskótatészta

Az alfa-gél emulgeálók nagyban hozzájárulnak a keverési folyamathoz, megnövelik a sütési teljesítményt és fenntartják a kész termék frissességét.
 
Az alfa-gél emulgeálók elsődleges funkciói:

 • elősegítik a tészta levegőztetését azáltal, hogy megnövelik a buborékok számát a tésztában
 • kisebb részecskékre bontják a zsírt
 • növelik a tészta sütés alatti toleranciáját és stabilitását
 • kiváló térfogatot és morzsaszerkezetet kölcsönöznek a kész terméknek
 • fenntartják a pékáru nedvességtartalmát
 • késleltetik a keményítő visszahúzódási folyamatát, így meghosszabbítják az eltarthatóságot

Melyik emulgeáló a legmegfelelőbb az Ön számára?

Az Ön speciális igényeinek megfelelő emulgeáló-összetétel több tényező függvénye:

 • a piskóta fajtája
 • a recept milyensége
 • az összetevők minősége
 • gyártási jellemzők
 • sütési körülmények
 • a kívánt morzsaszerkezet
 • aktuális törvényi háttér és kulturális preferenciák az adott országban
joomla template 1.6

Pekko Kft.

Ócsai út 1.
H-1239 BUDAPEST

Tel / Fax: +36 1 287 3944
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Web: www.pekko.hu